Geleide meditatie

Een geleide meditatie of visualisatie kan je brengen naar een diepe staat van bewustzijn. Daar kan veel helder worden, van processen die spelen in je leven, of heling plaatsvinden op een diep niveau. Ook is het mogelijk om op deze manier energiewerk of Lichtwerk te doen. Er bestaan veel meditaties op cd’s of internet die heel geschikt zijn voor veel mensen.

Klik hier voor geleide meditaties die je fijn zelf kunt doen.

Daarnaast is het natuurlijk helemaal fantastisch als je een meditatie beleeft die helemaal is toegespitst op jou. Dat kan op meer manieren en is ook voor kinderen!

  • Je maakt een afspraak en samen gaan we, naar aanleiding van jouw verhaal, in een trance (vgl. met dagdromen) en zo naar dat diepe level. Hier ervaar en beleef je dat wat nodig is, voor jouw hoogste goed. Dit is dus helemaal afgestemd op jouw persoonlijkheid, jouw proces en daar waar jij staat in je groei. Klik hier voor meer informatie.
  • voor jonge kinderen: een geleide dagdroom! Neem contact op met me. Dan bespreken we wat de aanleiding is en bekijken we wat de beste manier van werken is. Voor jonge kinderen schrijf ik dagdroomverhalen die effectief in gaan op de situatie van het kind. Die dagdroomverhalen worden voor het slapengaan voorgelezen, het liefst door een van de ouders. Zo nodig of wenselijk worden ze herhaald. Tot mijn eigen verwondering bleek het effect van deze helende verhalen bijzonder effectief te zijn. En zelfs bij heel jonge kinderen, zelfs baby’s, werken deze verhalen. Kijk verder op www.itvk.nl voor meer informatie.
  • met wat oudere kinderen: maken we samen een dagdroom. Dit helemaal in de belevingswereld van het kind. Dit lijkt al meer op de meditatie zoals ik ook doe met volwassenen en is net zo diepgaand, want uiteraard zet ik mijn kennis en vaardigheden in om het helende aspect toe te voegen in het verhaal. Het onbewuste pikt dit feilloos op. Naar aanleiding van deze dagdroom maakt het kind een tekening of schilderij.

Voor het werken met kinderen bestaat nu nog onze oude site: www.itvk.nl. Binnenkort zal ik ook op deze site meer en actuelere informatie plaatsen.