Je handen vertellen…

Ooit heeft iemand me enorm goed geholpen. En als basis gebruikte ze hierbij Diagnostische Handanalyse®. Ik was compleet verrast dat dit serieus iemand kon helpen, en hoe!

Dus hier moest ik het fijne van weten en in 2002 begon ik bij Edo Sprong op zijn opleiding, Academie Antropodynamica (www.antropodynamica.nl). Niet eens met het idee om de hele opleiding te doen, maar ik ben er blijven hangen, het was té boeiend. Eind 2011 studeerde ik af*.

Met handanalyse kan je zien hoe iemand zijn leven vorm geeft. Je ziet patronen, wat iemand beweegt en hoe hij dit neer zet (of kan zetten). Je herkent iemands valkuilen, maar ook iemands sterke kanten. Dit is dus een prachtig middel voor inzicht en bewustwording. En die sterke kanten zijn zo mooi in te zetten om het leven een positieve impuls te geven!

Onderstaand stukje is van een cliënt van me, die haar ervaringen in haar boek schreef. Ik ben blij dat ik haar inzicht kon geven in haar handen!

IMAG02761
                                                 (Uit: Wildevrouw – Katja de Man, hoofdstuk ‘Bizarre Handen’)

Vaak geeft een analyse al een hoop inzicht. Graag zet ik samen met iemand dat inzicht om in concrete handvatten, waar je meteen zelf mee aan de slag kan. En soms is het nodig wat dieper te gaan. Dan gaan we aan de slag met transpersoonlijke therapie, een soort van dagdroomtherapie. Dit wordt vaak als erg aangenaam ervaren, maar belangrijker is dat dit geweldig helend werkt.

Ook relaties zijn op deze wijze inzichtelijk te maken. Ik vind het super om wat te kunnen betekenen voor kinderen of een gezin:

*Integrale Therapie voor Kinderen (afstudeerproject)

Ook nieuwsgierig geworden naar wat je handen je kunnen vertellen? Kijk dan hier: Cursus handanalyse.

2 Comments

 1. Hallo Irene,

  Ik ben zelf begonnen in boeken te lezen van oa Ellen Duim wat handlezen inhoudt.
  Erg interessant en wil er graag meer over weten.
  Nu heb ik een probleem en dat is mijn geheugen dit ivm een Tia in januari.
  Nu heb ik je gevonden via internet en zou ik je willen vragen of je ook overdag ooit een workshop handlezen geeft.
  Of dat je mij een keer overdag wat uitleg kan geven.
  Voor mij in de hoop dat het dan wat beter blijft hangen in mijn geheugen en bovendien lijkt het me zo leuk.
  Ik hoor graag van je!

  Groetjes Karin Vuurman

  1. Hallo Karin,

   Leuk dat je geïnteresseerd bent in handanalyse. Het is inderdaad ook heel boeiend! En super verrassend wat er allemaal in je handen te zien is…
   Ken je het boek ook al van Edo Sprong, Handanalyse en Zelfherkenning? Dit is namelijk een heel toegankelijk boek. Ik denk dat het misschien hieruit ook makkelijker voor je is om dingen te onthouden.
   Het lijkt me leuk om met je af te spreken en een gezellige en interessante handanalyse-dag van te maken samen! Lijkt je dat wat?

   Groetjes, Irene

Comments are closed.